Kategoriarkiv: Blogg

Tekakor

Idag gick Rassmus upp först så när jag kom upp var frukosten klar och diskmaskinen igång 😮.

När vi ätit upp började vi färdigställa för Pollys valpar så det är klart när det är dags. Rassmus fortsatte med det medan jag gav mig ut på långrunda i det helt ljuvliga vädret. Det är så varmt att gå nu så ska det fortsätta är det tid för en tunnare jacka. Vi gick till klostret och tillbaka så det blev näsan en mil.

Det var nästan dags för Rassmus att köra till jobbet när jag kom hem så jag tog bara en banan och satte mig. Harry brukar alltid vilja smaka men nu skulle både Polly och Arne också ha så det fick bli 2 stycken istället….

Jag gjorde klart alla papper jag började på igår innan jag blandade en deg till tekakor med ”havregröt” i.

Degen fick jäsa medan jag dammsög och sen pratade på Elli.

När jag kavlat ut dem och det var dags för nästa jäsning hann jag torka golven så det var bra planering för en gångs skull.

Dags att baka av dem efter detta.

Jag värmde andra halvan av pajen jag hade häromdagen och jag fick ju så klart prova en nybakt tekaka till. Jag saknar verkligen att ha någon att laga mat och äta ihop med för det händer nästan aldrig längre. Rassmus har inte varit ledig någon fredagskväll på flera månader och just fredag och lördag är det trevligt att laga något gott och äta tillsammans.

Det fick bli lite mello sen och Erna hade som vanligt letat upp bästa liggunderlaget 😂😍

Rassmus var hemma i vanlig tid och satte sig med en tekaka en stund.

Vårkänslor

Idag åt vi frukost lite senare och tog dessutom en lång sådan så vi dukade undan först vid 10-tiden.

Sen tittade vi igenom lite saker som Rassmus dragit ur skåpet med lakan för där var en hel massa saker som vanligt när man börjar dra i det.

Jag gick och bytte om till träningskläder för att köra till gymmet för ett cirkel-pass som tar hela kroppen och är riktigt svettigt och roligt. Vi är oftast väldigt få vid den tiden så det är full pepp från alla att köra på.

När jag kom hem påtalade Harry direkt att vi var flera timmar sena för långrundan så det var bara att byta byxor och skor och knalla runt sjön också. Vilket väder det var, vårkänslorna kommer smygande.

När vi kom hem hade Rassmus lagat Tacopasta a´la Zeina så vi fick äta middag tillsammans en gång denna veckan för det är något hela tiden nu känns det som. Det var gott och han kunde ta med en kladd till jobbet också och ytterligare en matlåda i frysen till senare tillfälle.

Rassmus körde och jag satte mig med Cavaliersällskapets papper och sjönk in i bokföringens underbara värld och flera timmar bara for förbi. Tv:n skränade, pojkarna uppvaktade Lollan som börjat löpa, Erna knorrade och skulle bli upplyft i soffan och telefonen ringde….. Arbetsro finns dessvärre inte här i detta dårhus. Tv:n kunde jag ju stängt men det är lite skönt att ha ljudet men det var ett herrans hallå på den idag.

Papper åkte bort och en jordgubb/banan-smoothie åkte in och vi damp ner i tv-soffan allihopa.

Rassmus var inte hemma förrän vid 22,40 så det blev sent i säng.

Tandäkaren

Idag gick vi upp samtidigt och gjorde frukost till oss alla.

Jag lät frukosten sjunka sen blev det promenad runt sjön. Det var grått och fuktigt men jag blev riktigt varm så det var skönt ändå.

När jag kom tillbaka hoppade jag i duschen för att göra mig klar för det årliga tandläkarbesöket. Det gick bra men det blir lite småfix av gamla saker så pengarna lär gå åt ändå….

Rassmus skulle börjat 16,30 men det blev ett extra insatt möte 14,30 så han körde när jag var på väg hem så som vanligt går vi bara förbi varandra.

Jag tog en smoothie och satte mig ner. När jag sen skulle hänga tvätten så upptäckte jag att den inte ens var startad så det tog några timmar till innan den kunde hängas.

Jag skulle ändå starta ugnen till maten så jag passade på att baka en nötkaka innan middagen så kan mannen få något gott när han kommer hem idag också. Tyvärr tappade jag taget om formen när jag skulle stjälpa upp den så den blev lite kraschad så det var bara att hoppas på smaken.

Maten blev något paj-aktigt som jag hittade på Lidl för ett tag sedan och den blev god med lite sallad till.

Sen gick det både att tömma diskmaskinen och hänga tvätten så det passade fint. Rassmus hade städat skåpet med alla handdukar och lakan innan han körde så det är bara att fylla på där sen.

Rätt som det var så var det kväll igen och Erna klättrade upp högst i högen och däckade.

Rassmus var sen hem och landade inte här förrän 23.

Tapeter

Rassmus gick upp och körde till Anna för att hjälpa till med att dra ner tapeter och spackla för att så småningom tapetsera i hennes nya hus.

Jag gick upp i vanlig tid och gjorde frukost och Elli kom ner några timmar senare.

Jag städade och tvättade moppar och hundfällar som alltid finns att roa sig med. Elli skulle jobba så hon körde efter lunch till hundarnas (och min) förtvivlan. Det är härligt med sällskap och någon som pratar med mig för en gångs skull.

Jag tränade lite styrka hemma innan duschen.

Rassmus hade fått lunch hos Anna så han var inte jättehungrig och vi tog bara en macka när han kom hem.

Det var kväll efter det så lite tv innan vi la oss.

Sol

Jag gick upp vid 7,30 och tog hand om morgonbestyren, Rassmus kom upp ett par timmar senare och Elli sist så det var frukost hela förmiddagen.

Det var soligt och fint ute så jag gick runt sjön. Tyvärr var det blåsigt som vanligt här annars hade det varit riktigt skönt.

Rassmus skulle börjat 16,30 idag men det blev 14,30 istället så han var inte hemma så länge efter jag kom hem.

Elli och jag satte oss med gänget och tog det ganska lugnt och det var skönt.

Vi klurade på mat och det slutade med fläskpannkaka vilket vi alla gillar.

Sen lite tv med en hög hundar var.

Rassmus var hemma vid 22,30 som han är för det mesta och vi trillade i säng efterhand här.

Pappa Jeff med dottern Polly får avsluta idag.

Full fart

Morgonen såg ut som den alltid gör nu för tiden…

Sen var det lite papper att göra innan det var dags för promenad. et var skönt väder idag och de utlovade till och med sol framåt eftermiddagen. Vi gick ner till klostret och vände. Hundarna var smutsiga som bara den när vi kom hem. Rassmus var precis på väg att köra och jobba när vi kom så vi hann säga hej då i alla fall.

Jag blandade en deg till Hönökakor så den kunde jäsa medan jag tränade lite styrka här hemma. Det passade bra i tid så jag kavlade ut dem när träningen var avklarad.

Sen skulle de jäsa igen så jag fick lite i magen samtidigt.

Sen var det dags att grädda dem.

Lite Coq au vin startade jag upp när bröden var klara så kunde jag och Elli äta den till middag och Rassmus fick matlåda till i morgon. Den puttrade på fint och jag kunde ta en dusch.

Jag fick äntligen sätta mig en stund sen innan det var dags att skala potatis och göra klart middagen för Elli slutade 18,30 idag. Vi åt när hon kom och sen blev det en glass efteråt som hon hade med sig.

Rassmus var klar i bra tid idag så vi hann träffas en liten stund.

Tidig morgon

Idag ringde min klocka vid 6 eftersom jag skulle till bageriet igen och lämna ut en massa mackor till jägarna. Det var mörkt och ruggigt när jag körde dit och kallt i bageriet eftersom vi sällan är där. Allt gick bra och de fick sina bredda frallor.

När jag kom hem igen sov Rassmus fortfarande men vaknade när hundarna uttryckte sin glädje över att matte var hemma igen. Jag hade tagit en macka medan jag inväntade avhämtning av mackorna men tog lite kaffe och en liten fralla med resten av familjen.

Sen röjde vi lite och förberedde för an valp-intresserad familj som skulle komma på besök. De kom vid lunch och var precis lika trevliga som de varit i telefonen och ett så planerat valpköp kan bara bli bra. De hade med sig smaskiga bullar också så det blev en kopp kaffe.

Sen blev det lite pussel och rastning av vovvar mellan regnskurarna.

Vi gjorde en pizza till middag och tog resten av vinet från flaskan igår innan vi höll kväll och tittade på tv och det blev en Hamilton-film också innan vi la oss. Det är rätt otroligt att Rassmus klarat att vara ledig hela helgen, inte vanligt !!

Bästisarna Harry & Erna 😍💞

Lördagsgodis

Vi gick upp lite tidigare idag men annars var allt samma som vanligt.

När jag var klar körde jag till bageriet för att dekorera och lämna ut lite smörgåstårtor som skulle hämtas vid 11,30.

De kom och hämtade strax efter och jag körde till MAXI för att köpa ett par saker som behövdes hemma.

När jag kom hem var det lite pälsvård på gänget.

Vi var båda hungriga rätt tidigt så vi lagade mat och det blev en jättegod schnitzel idag.

Jag köpte med lite godis hem idag när Rassmus var ledig för en gångs skull och han var så sugen på det sista han hade en ledig lördag och då hade vi inget.

Vi la klart ännu ett litet pussel och jag fick telefonrapport om årsmötet för Cavaliersällskapet och det hade gått jättebra och vi hade fått en massa beröm hur allt styrts upp nu, det känns bra med alla timmar som vi lägger ner.

Söta Polly får avsluta denna lördag.

Fikabesök

Som vanligt gick vi upp vid 8 och åt frukost.

Sen blev det golvtorkning för nu är snön borta och dyngan tillbaka….

Jag bakade en sockerkaka tills Magnus och Malin skulle komma med Polly på eftermiddagen.

Sen kom det en parningstik en snabbis och sen blev det lite pussel innan Rassmus skulle köra och jobba igen.

När Magnus och Malin kom blev det fullt hallå som vanligt när det kommer besök men det lugnar sig lika fort som väl är. Vi satte oss och fikade och pratade en stund innan de skulle fara vidare. Polly var lite fundersam när hon skulle vara kvar men hon tog det rätt lugnt och åt efter en stund och det är ju alltid ett bra tecken.

När de åkt fixade jag med disk och allt innan jag landade i soffan men det var en lång, dryg och tråkig kväll idag, ibland är det bara trist att sitta här utan man och barn.

Rassmus var hemma vid 22,35 och då gick jag och la mig rätt snart.

Arne & Harry säger också Godnatt 😪😪😪

Nybakt

Jag gick upp vid 8 idag också och gjorde frukost till oss och Rassmus kom en liten stund senare.

Jag bytte om och körde till gymmet när frukosten sjunkit ner lite och jag passade på att handla lite jäst, mjöl och mjölk också. Jag var ensam i gymmet när jag kom men sen trillade det in en hel del folk, det var samma i måndags ovanligt mycket folk.

När jag kom hem igen röjde vi lite innan Rassmus körde till jobbet för han skulle börja en timme tidigare än planerat.

Jag plockade fram maskin och ingredienser och blandade två degar, en till polarkakor och en till frallor. När de var ställda att jäsa blandade jag till en laddning Havrebollar a´la Zeina så kunde smeten stelna medan jag bakade ut degarna. Det var flera år sedan jag bakade bröd med jäst hemma, här har det bara varit surdeg nu.

När allt var klart var jag redo för duschen och hundarna fick kvällis så fick vi gjort allt på en gång.

Det blev provsmakning av baket och en chokladkaffe till kvällsmat och det var inte dumt alls.

Sen blev det tv tills mannen kom hem i vanlig tid och fick en kvällsfika. Ännu ett pussel också att lägga till handlingarna…