Kristianstad

Idag stod klockan på lite efter 7 eftersom Rassmus skulle till läkaren igen. Han tog en snabb frukost och jag satt kvar och åt min i vanlig takt.

Vi hamnade lite vid pusslet innan det var dags att hoppa i duschen och byta om för en tur till Kristianstad och Anna & gänget.

Vi lastade in Erna och gav oss iväg. Hela gänget tog emot oss när vi kom in och Pinglan visste redan att vi parkerat utanför.

Vi babblade medan maten blev klar och vi dukade och sen åt vi en smördegsinbakade kalkonfilé med lite goda ostar i. En god sallad till det.

Efterrätt Pavlova med hembakt maräng som var så seg och god att det bara var att njuta.

Köket var fullt av hundar och Nike var som vanligt jätteglad att se Rassmus medan Pinglan var mer skeptisk i vanlig ordning.

Timmarna går fort och det var snart dags att köra hem igen och Erna betedde sig som att hon varit borta i flera veckor och var överlycklig att se alla kompisarna igen.

Det blev lite tv innan vi stupade i säng.

Mancold

I natt händer det något konstigt här… Rassmus mancold transformerades och smittade ner mig. Ont i halsen och feber så nu blir jag lite matt att vara sjuk igen.

Vi tog oss upp och åt frukost.

Det snöade mest hela dagen här men var samtidigt lite blött för temperaturen var precis över 0. Hundarna tycker det är kul och den hade gärna fått ligga istället för att töa och bara ge mer dynga.

Jag fick avboka mina 2 träningspass jag sett framemot på kvällen idag så jag får väl försöka få plats på dem nästa måndag istället. Vi satt mest och pratade och Rassmus la lite pussel. Det är alltid lite att planera med hus, utställningar och annat som kräver lite logistik så i morgon eftermiddag ska vi till Anna och prata igenom allt som ska ske under året.

Rassmus körde till jobbet framåt eftermiddagen eftersom han började 16 idag och inte behövde börja tidigare för en gångs skull.

Jag och hundarna tog en riktig vilodag även om det var ofrivilligt så var det välbehövligt.

Rassmus var hemma i skaplig tid för ovanlighetens skull så vi tog en knäckemacka och satt en stund.

Frisering

Jag gick upp först idag men tänkte att jag väntar lite med att koka kaffe så kan de andra sova vidare men Rassmus kom rätt snart så vi gjorde frukost och Elli kvicknade till ett antal timmar senare.

Rassmus tog tag i Chéris ”underbara” kastratpäls och blev av med en halv hund kändes det som och hon njöt när det var klart och den långa pälsen var borta. Pälsen blir inte rolig men inte mycket att göra när livmodern blir inflammerad.

Rassmus körde sen till jobbet och jag och Elli satt och babblade och tog en väldigt lugn söndag. Vi hade tagit fram ett paket köttfärs så vi satt och letade och klurade vad vi skulle hitta på. Valet föll på gratäng med lite av varje i som smaksättare.

Vi lagade mat framåt kvällen.

Sen var det soffhäng och nyklippta Chéri lämnade inte sin mamma.

Rassmus skulle bli sen även idag så jag struntade i att vara uppe och gick och la mig istället.

Lång dag

Vi sov längre än vanligt idag och då hade de redan ringt från Rassmus jobb. När vi ätit frukost ringde de igen och han var snäll ( eller dum ) och svarade så han blev beordrad att börja 11,30 istället för 15 för de hade ingen som kunde köra ut matlådorna….. Det är ingen hejd på röran just nu.

Rassmus drog igång köttgrytan vi planerat i slow-cookern men den hann ju såklart inte bli klar så han kunde få någon mat med sig.

Jag gjorde mig klar för en promenad med reservationen för ishalka, det var bara att ge oss iväg och kolla av läget. Det gick bra det var inte så halt ens i hjulspåren från bilarna. Vi gick ner förbi klostret så det blev drygt en mil. På vägen tillbaka blev jag stoppade av några jägare som letade efter sina taxar som var någonstans i närheten så om jag skulle se dem fick jag gärna hojta, visst visst det fixar vi men jag slapp möta dem.

Det blev en frukststund när vi kom hem innan tvätt och disk kallade. När sysslorna var avklarade slängde jag fram lite filtar och mös ner mig med hundarna och tittade på film. Inte klokt att kunna göra det en lördag och dessutom ha ro till det, jag lär mig 😀 .

Elli skrev när hon var på väg så startade jag potatisen och såå god grytan blev , köttet bara föll isär.

Elli vet vad mamsen tycker om så hon hade köpt med lite kvällsgott.

Rassmus var hemma vid 23 så det blev en väldigt lång dag igen 😣

Snö lokalt

Jag gick upp vid 8 och gjorde frukost och åt med de lurviga vännerna. Det hade snöat under natten och såg ut att bli en fin dag.

Rassmus kom upp vid 9,30 och åt sin frukost samtidigt som de ringde honom från jobbet om han kan börja 15 istället för 16,30. Jag hade bokat träning 12,10 men vi skulle satsa på att få en middag ihop idag eftersom det inte blir någon i helgen.

Vi satte oss och tittade på statsminister-omröstningen och det kommer sannerligen att bli några ”intressanta” år framöver, vi får se hur de ska lyckas sy ihop detta.

Sen var det dags att göra mig klar för träning och jag körde vid 11,30 för vägarna var rätt snöiga så bättre att kunna ta det lugnt. Det var nästan lite komiskt för när jag var mitt emellan hem och gym så var det barmark, inte en snöflinga hade fallit där så Rassmus borde inte få det allt för slirigt på jobbet. Hemma var det värre och han ville inte att jag skulle ge mig ut på en långrunda, jag antar han har tillräckligt med benbrott på jobbet och då fick jag ju prioritera en middag med min man idag.Passet ”total body” var bra och så tungt som man gör det själv.

När jag kom hem hade Rassmus precis lagt en bit vildsvins-kött i pannan så vi fick en god middag tillsammans idag innan han körde och jobbade igen.

Jag tog min dusch och gick sen ut med hundarna i det fina vädret.

Kvällen blev lugn i vanlig ordning men det ska bli så skönt att Elli kommer i morgon efter jobb så jag får lite sällskap i helgen när Rassmus börjar tidigt både lördag och söndag.

Han var hemma vid 22,30 så det blev den vanliga stunden innan vi la oss.

Beordrad

Ja morgonen såg ut som den alltid gör och när vi ätit frukost allihopa blandade jag degen till knäckebröden i surdegen jag förberett igår kväll. Jag vägde upp dem, Rassmus kavlade och jag gräddade så gick det rätt smidigt och de blev verkligen jättegoda. Denna gången hade jag slut på sesamfrön så det blev vallmofrön och det blev nästan godare faktiskt.

Så fort de var klara gjorde jag och vovvarna oss klara för långrunda. Väderprognosen såg inte rolig ut men det var uppehåll så så jag chansade i vanlig ordning. Det började regna rätt snart efter vi gått men det slutade igen och samma sak hände när vi var ända nere vid klostret. När vi var en bit hemifrån blev det genast mörkare och det började regna igen men det övergick rätt snabbt i stora snöflingor, ännu en runda med lite flyt. Nästan en mil och inte jätteblöta så det var toppen.

Medan vi var ute hade de ringt från Rassmus jobb och beordrat in honom i kväll så en kväll fick han vara ledig denna veckan och om han har tur är han ledig nästa gång på tisdag…..

Han tog med sig maten från igår som blev över eftersom det inte hanns med någon gemensam middag idag heller. Jag fräste ihop lite köttfärs, ingefära, lök och soja så har jag några middagar till mig. Jag upptäckte dock att riset var slut, det är alltid jag som kokar riset här förutom sist vi hade just ris så jag missade att det var slut 😣. Det fick då bli couscous istället.

Rassmus hann starta en tvätt i vanlig ordning så jag hade något att roa mig med.

Kvällen var lugn och avkopplande. Rassmus var sen hem från jobbet och var inte hemma förrän 23,15 nästan en timme senare än vanligt.

I vanlig ordning invaderades min filt så fort den blev ledig för en minut….

Springa mellan skurarna

Upp i vanlig tid och åt vår frukost.

Sen var det dags att städa ut julen som vi dragit på men nu fick det bli och lådorna blev lika fulla som vanligt. Gardinerna får åka en sväng i tvättmaskinen innan de lastas med upp på vinden. Troll fick ha hand om banden under tiden vi packade.

Det regnade och var uppehåll om vartannat så när vi var klara var det bara att ta sats så vi kom runt sjön utan att få en enda droppe på oss.

Lite i magen innan det var dags att ladda för ett pass ”Arms & abs” på gymmet och det behöver man alltid ladda för, magen är smärtsam att träna 😉 .

Jag körde men stannade för att köpa lite grönsaker till middagen på vägen. Passet var bra och det kändes rejält i magen efteråt.

När jag kom hem var Rassmus i full gång med maten så jag kastade mig i duschen så det blev avklarat, det är så segt sen när man ätit och är skönt mätt.

Efter maten var klockan 20 så då blev det inte mer gjort utan vi mös ner oss i soffan med hela gänget.

Nerbäddad

Upp i vanlig tid för frukost till oss alla.

När den var klar körde Rassmus till sjukgymnasten och jag till gymmet och tog mig igenom mitt styrkepass som tar ca en timme. Det var några med lång erfarenhet och tränade så jag fick bra tips och hjälp vilket jag verkligen uppskattar.

När jag kom hem var Rassmus inte hemma än men han var på väg så vi fixade lite lunch.

Han skulle börjat 16,30 idag men fick börja 14,30 så det blev inte tid till den middag vi planerat att äta ihop.

När jag kom hem från träningen började snön vräka ner och sen övergick det i regn resten av dagen så det blev så blött och slaskigt direkt, ingen höjdare för hundrastning men bara att bita ihop.

Rassmus körde till jobbet och jag hoppade i duschen och det kändes som alla var lite frusna och ruggiga så den lilla rosa filten kom väl till pass, Erna under och Arne på 💞.

Kvällis för mig blev bara en macka och en apelsin framför tv:n.

Rassmus var hemma senare än vanligt så det blev en sen kväll här med.

Spinning

Vi la oss lite tidigare än vanligt igår och vi hann sova drygt en timme sen satt den lilla musen i fällan på väg att leta mat så nu återstår det att se om det bara var den och om ingången blir tillräckligt tät.

Det hade kommit lite snö i natt så det var lyckliga hundar när de kom ut .

Jag gick upp och gjorde frukost och Rassmus kom en stund efter.

När den var avklarad körde han och handlade medan jag satte mig med Cavalierpapperna för att få resultatet för 2018 så färdigt det går så budgeten för 2019 kan läggas. Sen saknar jag lite så det ändras lite till men vi vet vilka poster det gäller så det borde gå att få till bra nu.

Jag gjorde mig klar för en promenad i solen, det gäller verkligen att passa på när den visar sig. Det var en bitande vind och glashala vägar men vi kom runt sjön i alla fall. Rätt som det var märkte jag att jag hade ett koppel för lite i handen och när jag tittar går Arne så fint vid kanten med kopplet hängande efter honom. Efter det undrade jag vem som hela tiden gick och puttade på mitt ben men det var Troll som hittat något fint att bära på, det händer saker hela tiden.

Vi åt lite innan det var dags för Rassmus att köra till jobbet.

Jag laddade för spinning och körde i god tid så jag skulle kunna kolla igenom allt. Det var 45 minuter som gick fort och det var faktiskt roligare än jag trodde så det blir nog fler gånger. Det återstår bara att se om jag kan gå och sitta i morgon.

När jag kom hem tog jag en dusch direkt så det var gjort och sen värmde jag en paj eftersom Rassmus hade rådjursgryta med sig.

Sen blev det inte så mycket mer gjort för mig. Rassmus var hemma i vanlig tid så vi satt en stund innan det var läge att sova.

Regnigt

Idag har det inte hänt allt för mycket. Det har varit grått och regnigt mest hela dagen så inte ens hundarna var roade av att vara ute. De gjorde vad de behövde men ville mest tillbaka in så fort det gick igen.

Rassmus roade sig med att mus-säkra alla matvaror som inte ligger i plastburkar om den skulle få för sig att komma igen och vara hungrig.

Lite lunch mitt på dagen innan det röjdes vidare.

Middagen idag blev en burk rådjursgryta som vi kokte ihop med morötter och grädde.

Kvällen blev lite tv och glass innan det var sovdags.