Lastning

Idag fick jag sova tills klockan var nästan 7 så det blev sovmorgon.

Vi tog vår frukost och sen promenaden. Det blåste lite svalt som tur var för annars hade det nog varit ännu svettigare. Charliesarna tog ett dopp halvvägs medan Jeff valde att stå och titta på som vanligt.

Ett varv med dammsugaren blev det innan jag och Rassmus fyllde upp släpet för en sväng till tippen och röjde lite av varje.

Lite mat i mitten så vi orkade med också.

När allt var klart blev det det vanliga tvåtimmars-samtalet med Joel för att lösa lite världsproblem som vi alltid gör.

En dusch och sen även ett samtal med Ingela så det blev lite mycket telefon idag men det är kul att prata med vännerna.

Tv och snarkande i soffan till sist innan jag gick för att sova och ladda upp för jobb i morgon. Min första upplärningsdag så det ska bli spännande och riktigt kul.

Cirkelpass

4,45 tyckte någon att vi skulle gå upp men nej det får vara så med den saken så jag låg kvar en timme till.

Lite frukost och sen tänkte jag ut och gå men jag var tvungen att få upp blodsockret lite för det bara snurrade i huvudet. Det blev på tok för lite mat igår. Efter att ha hittat lite druvsocker var jag på benen igen och vi gick vår runda. Det var lite disigt först men sen sprack det upp och blev helt galet varmt istället. När vi flyttade oss för en bil såg jag en massa liljekonvalj, ljuvliga blommor det där.

Vi satte oss på baksidan ett tag och det var riktigt varmt.

Lite mat i magen och sen kom leveransen med hundmat så det var bara att kånka och bära lite.

Eftermiddagen var lugn, sen var det dags för två cirkelpass på gymmet. De var bra som vanligt och sen ett stopp på Netto för lite kvällis. Det blev lite ”mig” just nu för lagad mat bara äcklar mig och då får man välja lite favoriter.

Sen blev det tv och samtal med sonen som vanligt så det blev lite senare än vanligt i säng.

Lilla Erna är rolig, hon kan fortfarande inte hoppa upp och ner i soffan så hon lägger sig direkt i sin säng när det är dags att sova för natten.

Omtänksamma

Upp i ottan som vanligt för lite rastning av hundar och frukost.

Vi gav oss på promenad ganska snart men fy så kvavt och klibbigt det var, svetten fullkomligt rann av mig.

Jag tog tag i golven direkt efter så blev det svettigt en gång till innan allt var klart.

Det blev ganska fint väder sen och mycket skönare så vi kunde vara ute massor.

På eftermiddagen blev det telefon med barnen i många timmar, de är så kloka och omtänksamma att man blir stolt och de sviker inte !!! Hade jag inte haft dem hade det inte varit roligt….

Jag röjde och plockade lite innan det blev tv.

Sällskap

Tidigt, tidigt & tidigt….. Frukosten åts halvsovande kändes det som men ner kom den i alla magar. När vi var ute var vi inte ensamma i hagen idag där var ett mindre trevligt sällskap också.

Jag slängde mig på soffan och lyssnade på lite ljudbok innan det var dags att göra mig klar för min första anställningsintervju sedan 1989, bara det är lite skrämmande. Jag skulle varit där klockan 11 men det flyttades fram en timme. Jag körde dit och träffade chefen och biträdande butikschef och de ville att jag skulle börja lära mig allt och det är inte lite. Det är en liten butik som har allt med spel, post och systembolag….. Det blir en utmaning detta.

När jag kom hem hade Rassmus kört till jobbet så jag och hundarna gick ut och njöt lite.

Det fanns plats kvar på spinningen klockan 18 så jag bokade in mig där.

Lite mat i magen och energi till spinningen innan jag gav mig iväg igen. Ingen instruktör kom så en deltagare som ska hålla i några pass i sommar hoppade in tills stackars André kom flåsande. Det var inte han som skulle ha det idag utan en Linda som jag hittills aldrig lyckats träffa, hon lämnar mest över sina pass till andra. Det blev därför 75 minuter istället för 45 och varmt var där så jisses vilken svett-fest. Spinning med en hemsk magkatarr är dock inte bästa träningsformen men men….

En välbehövlig dusch när jag kom hem innan det blev lite mat framför tv:n och sedan God natt !!

Kackel

Ja vad säger man, morgonstund har guld i mun eller?? Jag är högst tveksam i alla fall det hade varit skönt med någon timmes sömn till.

Vi tog vår promenad efter frukost och det var redan så jag fick ta av jackan trots att det såg dassigt ut. Det är så otroligt ljusgrönt och fint nu.

Vi gick direkt ut på baksidan och satte oss och jisses så varmt det blev. Helt plötsligt var det fullt hallå ovanför oss och det blev upprört i flocken här.

Rassmus hjälpte mig att få lite färg i håret innan han gick ut och roade sig med gräset/ogräset som växer som just ogräs nu. När färgen och duschen var klart tog vi en fika på altanen.

Vi solade vidare och när vi väl gick in efter många timmar däckade hundarna i soffan med en gång, de var rätt trötta efter all sol och frisk luft.

Helt plötsligt när jag var på väg ut i köket möttes jag av tjock rök från pellets-kaminen som helt plötsligt visst var väldigt missnöjd över något. Brandvarnaren drog såklart igång så jag fick prata med larmcentralen också.

Jag slog på stort och lagade lite kvällsmat idag också så det var inte illa.

Sen blev det som vanligt soffan och tv som avslut på dagen.

Lugnt

Usch ännu en alldeles för tidig morgon här. Frukosten blir såklart lika tidig den.

Det blev samma promenad som alla andra dagar men den var skön även om det var väldigt fuktigt ute.

Ett varv med dammsugaren på de där jordgolven igen fick det bli.

Rassmus var i Hässleholm med Myran och Aston och Myran vann öppen klass och Aston blev 2 bästa hane med reserv-cert.

Vi skulle börjat röja lite här men det kom annat emellan så det får bli i morgon istället så jag fick inte mycket mer gjort idag.

Vi mös ner oss i soffan som vanligt men ingen mello för oss.

Mulet

Idag blev vi uppjagade vid 6 och det är för tidigt det också när man har hela dagen på sig att få gjort det man ska men men det är samma varje sommar när det är ljust tidigt. Idag kom vi dock upp till en mulen och stormig dag till skillnad mot resten av denna veckan.

Idag fick jag i mig lite kaffe och lite tunnbröd, det är inte klokt att den frukost man ätit alltid helt plötsligt blir omöjlig att få i sig….

Vi chansade på en promenad redan strax efter 9 trots att det småregnade för det skulle dra in under förmiddagen och vi klarade oss bra med endast lite duggregn emellanåt så det var skönt.

Jag kollade på cirkelpasset klockan 12,10 och tänkte boka men där var inga anmälda så tyvärr blev det inget av det.

Jag tog lite att äta och sen ringde Joel så där gick över en timme. Vissa andra passade på att ta en powernap 😍.

Sen var det lite uppladdning och intag av energi innan det var dags att köra till spinning-passet och det var visst ingen populär dag att träna idag för vi var bara 7 stycken på passet.

När jag kom hem och hade duschat värmde jag tacon från igår. Det blev bara ett bröd över men desto mer färs så det blev ett berg att äta med kniv och gaffel istället.

En bit choklad framför tv:n fick det bli, det är ju ändå fredag.

Tacokväll

De började härja tidigt idag också men jag lyckades förtränga det och få någon timme till i sängen.

En skvätt yoghurt och samtal till Försäkringskassan som faktiskt inte tog allt för lång tid och bekräftade att jag tänkt rätt, bara det är ju otroligt.

Sen knallade vi runt sjön medan det ännu var svalt nog för en runda.

Vi var ute ett tag innan jag körde och handlade vilket inte behövs för min egen del eftersom här inte går någon mat men jag kan ju ha något hemma till de andra. En liten kasse var med hem i alla fall.

Vi satte oss ute i solen igen och bara njöt av värmen som fyller kroppen och de tycker det är mysigt att gå där och fixa. Elli som var på väg hit fastnade också i solstolen men kom när hon tagit sig loss.

Hon kom vid 17,30 så då fixade vi lite Taco här och tog en Taco-kväll så här en torsdag bara för att vi kan och vill. Innan vi började med allt satt Chéri som vanligt och manade på tomaten att trilla ner till henne….

Sen blev det soffhäng resten av kvällen och Harry han gillar sin mamma han 💖.

Marie & Nico

Idag vaknade Troll & Harry innan 5,30 så det börjar bli lite segt för mig nu.

När allt här var klart körde jag och köpte lite frallor och sen vidare till Marie & lilla Nico. Vi började med en promenad och de bor så otroligt fint.

Sen fika och prat tills hon skulle köra och hämta barnbarnen på dagis.

Jag körde hemåt igen och vi gick ut i trädgården och satte oss i solen. Det var en varm och skön dag idag så det var bara att njuta igen.

Jag hade bokat två cirkelpass idag och först var det legs & booty och sen arms & abs svettiga och bra som vanligt och härligt när man kan gå på båda passen så hela kroppen blir mör. När jag tog fram mobilen ur skåpet var där ett meddelande som gjorde mig så glad och förväntansfull, det var precis vad jag behövde idag !!!

När jag kom hem hoppade jag i duschen direkt och så fort jag kom ut ringde Joel så jag fick blöta om håret när vi väl var klara för det hade torkat sedan länge, det kan ju inte vara så att vi pratade länge 😂.

Lite tunnbröd till kvällis och sen blev det tv tills det var dags att sova.

Besiktning

När vi kom ut vid 6,15 var det bara 1,5 grad varmt och lite dimma men man kunde se att det skulle bli en fin dag.

Idag provade jag kaffe och macka till frukost vilket jag ätit i alla år men som inte funkar nu och en macka gick ner i alla fall men kaffet går trögt.

Vi lät frukosten sjunka ner innan det blev en solig promenad. Det var riktigt varmt redan så jackan fick åka av. Det sprang både harar och rådjur över vägarna så det gick undan där ett tag.

Sen fick det bli lite golvstädning för jösses så mycket grus och smuts det blir när det är så fuktigt på nätterna.

12,30 skulle det vara besiktning av Ellis hus så jag fick hänga med eftersom jag inte sett det och hennes pappa Peter skulle vara med för han kan allt det där med hus och renoveringar. Jag passade på att förtidsrösta också på vägen så blev det gjort. Den stackars besiktningsmannen fick det inte lätt med Peter och säljaren som är snickare och de har väl 50 års erfarenhet ihop. Till slut sa han att Ja detta ska jag väl inte stå och tala om för er som någon viktigpetter 😂. Huset är jättefint och är var inga överraskningar och det han skrev ner kändes mest som bara för att där måste stå något så han gjorde sitt jobb, små löjliga saker.

Jag bestämde mig för att gå på Bodypump-passet kl 17 efter att ha fått lite mat i magen, lika bra att köra hårt!! Det var tufft som vanligt, de säger att denna releasen är en av de tuffare men det är den enda jag provat så kanske den som kommer i juni känns lättare då.

Jag tog en dusch och sen ringde jag min storasyster och pratade lite och fick många kloka råd och blev dessutom ditbjuden på fika och prat i morgon förmiddag. Jag hade ett annat ärende till henne också som hon skulle kika på.

Sen var det då det där med mat…. Det blev inte så mycket men något ska man ju dö av.

Lite tv innan det var dags att försöka sova.