Andra avmaskningen

Idag kom vi inte upp och åt frukost förrän vid 10, lite för sent i min smak men vi behövde tydligen sova.

Jag gjorde lite cavalier-papper medan vi laddade för dagens övningar.

Dante skulle ha sin andra avmaskning så den fick han och den var lika äcklig som vanligt 😂.

Enligt SMHI skulle det vara mulet men inte regna, stämde inte!! Hela förmiddagen regnade det så jag väntade in i det sista med promenad och vi tog oss till slut runt sjön utan en droppe regn. Jeff var med för första gången efter diskbråcket och han knallade på som om han inte varit ifrån det alls så det var härligt att se.

När jag kom hem åt vi lite och Rassmus gjorde sig klar för jobbet och han stack vid 15,30.

Rassmus hann nämna att han hade en tvätt i maskinen som han inte hänt och tänk att han kom på det precis när han skulle köra till jobbet Denna gången var det ingen strump-tvätt i alla fall så det fick jag vara nöjd med.

Lite pytt i panna till mig idag innan jag slängde mig på soffan med gänget och tittade lite på tv och vi hade en liten fruktstund.

Rassmus var hemma i bra tid så vi la klart vårt pussel innan vi la oss.

Bodypump

Frukost vid 8,30 idag och lill-killen har varit lugn med sitt nya boende.

Det var en helt underbar dag ute så det blev en lång runda på förmiddagen och den blev nästan en mil idag. När vi var tillbaka hemåt stannade en bil och frågade om någon av hundarna var till salu…. Jag tycker alltid det är obehagligt när bilar stannar till för man hör och läser så mycket om hundar som blir stulna på alla konstiga sätt.

När vi kom hem åt jag lite frukt och Rassmus körde några ärenden för han var sugen på Taco idag. När han varit inne i affären och på väg hem kom han på vad han ville ha till middag och insåg att köttfärs skulle vara bra att köpa då så det var bara att vända och köra tillbaka.

Lille Dante som han ska heta är 4 veckor idag och han fick prova blött torrfoder för första gången och han åt drekt, det är en ”redig påg” det där 😍.

Sen blev det en råg-surdegsfralla med ägg för att ladda upp för kvällens Bodypump-pass på gymmet.

Vi hann lägga klart vårt pussel innan det var dags för mig att köra och träna och det var riktigt roligt. Jag gick dit med skräckblandad förtjusning men det blir nog fler gånger för det visste var det tog.

Middagen var klar när jag kom hem så det var bara att sätta oss ner och äta.

En dusch innan det var lite tv.

Idag avslutar vi med fina Harry 😗.

Flytt

Jag gick upp i vanlig tid och Rassmus kom upp efter en stund så vi fick i oss lite frukost.

Jag körde och tränade lite styrka när allt hemma var klart och körde på i en timme och sen hem igen.

När jag körde dit regnade det och hem var det bättre så jag satte mig en stund hemma och försökte bestämma mig för när det var läge för en promenad. Jag insåg att jag gör förmodligen fel ändå så jag bytte om och gick.

Helt plötsligt när jag vänder mig om i skogen har Gullan fått tag på en rejäl kotte som ska bäras med en bit så det var något nytt för dagen. När vi var som längst iväg ökade regnet och övergick i snö en snabbis men sen lugnade det sig igen som väl var. Det blev mellan dammen och klostret igen.

Vi var båda hungriga när jag kom hem så vi lagade mat istället för att ta något litet innan. Lövbiff och pommes idag när vi var hemma båda två.

Det var dags för Polly och lillen att lämna sovrummet så vi gjorde i ordning en liten hage till dem med en del till båda och en del till Polly om hon så önskar.

Sen var det nästan kväll igen så det blev lite pussel innan det var tv och resten av glassen från helgen.

Idag hoppade jag i säng lite tidigare när jag inte behövde vänta hem mannen först.

Vi fick ett par fina bilder från lillens familj som de tog igår.

Vi avslutar med en häftig himmel från kvällsrastningen.

Valpbesök

Idag gick vi upp vid 7,30 för vår frukost och den åt vi i lugn och ro som vi gör för det mesta.

Sen röjde vi undan lite och förberedde för lillens familj som skulle komma och träffa honom idag. Det var första gången han lämnade sovrummet och ibland är de så försiktiga första gången men han sprang glatt runt till alla och var vaken längre än han någonsin varit. Han visade upp allt han kan och även Polly tog det med ro. I veckan är det dags för dem att flytta ut från sovrummet så det känns bra att han är så trygg. När vi bar in honom igen slocknade han direkt och sov gott i många timmar.

Rassmus körde till jobbet och jag bakade bröd. Thebaguetter och rågsiktskakor med fiberhavregryn blev det idag och de blev riktigt goda båda två. Det fick bli kvällsmaten idag.

I förrgår när jag lagade mat till mig och Elli och bakade rulltårtan så lyckades jag slarva bort grytlapparna och har fortfarande inte hittat dem. Jag måste a gått för att göra något med dem i handen och släppt dem där jag stod…..

Sen skötte jag inte mycket mer idag och Harry och kaninen hejade på det valet.

Rassmus var hemma i vanlig tid så det blev inte så sent.

Förvirrad

Jag gick upp lite i 7 för att äta frukost innan träningspassen. Något av det första som hände var att jag snubblade över Jeff och sprakade till Harry i fallet så den stackaren är lite öm i läppen och hans matte känner sig som en stor skurk och bandit. Jag kunde inte tänka på annat än honom så jag glömde att checka in när jag kom till gymmet och kunde förlorat mina platser om jag inte kommit på det när det var 2 minuter kvar innan de går till drop in 🙈😨.

Passen var jättebra även idag och de tog där de skulle. På vägen hem handlade jag lite till frukosten som var klar när jag kom hem och då kom även Elli ner så jag tog min andra frukost för dagen med dem.

Sen körde Rassmus till jobbet och Elli skulle skjutsa Joel som skulle på galej så hon körde också men skulle komma sen igen så jag får bjuda på middag idag också, väldigt trevligt.

Jag passade på att skura golven innan duschen så är allt det svettiga gjort innan.

Alla leksaker har åkt tvättmaskin så även Gabbys säng men nu bäddades den i soffan och alla älskar den och trycker ner sig i den vare sig de får plats eller ej.

Elli var tillbaka vid 18 så då lagade vi lite wok och satte oss ner.

Sen blev det tv och glass innan hon körde hem och Rassmus kom hem från jobbet.

Elli på visit

Polly ville ut vid 7 så vi gick upp och tog ut alla för de var redan vakna.

Efter frukosten plockade vi fram lite nya leksaker till lillen och det var roligt. Det har hänt så mycket de senaste dagarna och han reagerar när vi kommer in i sovrummet och ska vara med på vad som händer.

Det var grått ute och regnet hängde i luften men vi chansade idag också och det började småregna rätt snabbt men blev inte mer så vi kom ner mellan dammen och klostret så det blev en bra runda. En del av träden börjar knoppas nu så nu är det nära.

Denna höll vi oss långt ifrån idag, inget mer trassel tack !!

Jag fick i mig en banan innan det var dags att köra till gymmet för det vanliga fredags-passet.

När jag kom hem hann jag umgås lite med mannen innan han körde till jobbet igen och jag förberedde lite ätbart tills Elli skulle komma lite senare.

Jag bakade en rulltårta vilket jag inte ska göra, det är nog det jag är absolut sämst på att baka. Det går inte ens att dölja med florsocker 😨😂.

Hon kom vid 18,30 och då blev det plommonspäckad fläskkarré och sen lite glass och min rulltårta till efterrätt.

Härligt med sällskap framför tv:n och dessutom en fredag.

Rassmus var hemma 22,40 så han hoppade ner i soffan hos oss.

3 veckors bilder

Upp vid 8 för lite frukost innan dagen började.

Det skulle bli riktigt ruskväder idag så vi gav oss ut på runda ganska tidigt men idag hade vi inte turen med oss. Redan när vi gick genom skogen började det regna och det ökade snabbt. Efter en stund bara rann det av oss alla så det var bara att kapitulera och vända. Sen växlade det mellan sol och ösregn mest hela tiden men med lite mer flyt hade vi kunnat få till en skaplig runda men men…..

Vi fotograferade lillen istället och han börjar bli stor och tuff enligt honom själv och på söndag ska han få träffa sin fina familj för första gången.

Lite lunch blev det sen innan mannen skulle köra och jobba.

Jag fastnade i Rassmus pussel en stund innan det var dags att äta och det blev micromat idag för mig.

Rassmus var hemma i vanlig tid så då kunde jag hoppa i säng.

Tur med vädret

Jag och gänget gick upp lite innan 8 och åt vår frukost. Rassmus kom upp vid 10.

Det fanns en plan för dagen och även idag blev det att avlösa varandra här hemma.

Det ösregnade när vi kom upp men slutade sen så vi kunde knalla runt sjön i alla fall och det höll tätt tills vi var nästan hemma igen, ibland har man tur.

Rassmus roade sig med att rengöra pelletskaminen så ska den väl rulla på den lilla tid som är kvar som det behövs värme inne.

Vid 14 körde Rassmus till ett möte på jobbet. Själv förberedde jag mig för de två passen jag bokat. 40 minuter ben & rumpa och 40 minuter armar & mage, det behövs uppladdning för detta och förhoppningsvis körs hela kroppen slut.

Rassmus var klar på mötet och jag körde till gymmet så det var hej och hej då i vanlig ordning här nuförtiden.

Passen var jättebra även idag och kroppen var så skönt slut som den ska vara. Jag skrev hem när jag var klar så Rassmus började med maten så hann jag duscha innan den var klar. Fläskytterfil’e med god sås och ris stod på menyn.

Middag framför tv:n och sen en massa frukt innan denna dagen var över.

3 veckor

Jisses idag kom vi inte upp förrän klockan var nästan 9,30. Sen men god frukost innan Rassmus körde och handlade. Det kan vara bra att ha något att äta hemma.

Det låg snö här när vi kom ut och det var väl inte riktigt det man väntade sig 😨.

Lillkillen blir 3 veckor idag och han började sin ”födelsedag” med att rymma in under kanten på vår säng. Som tur är kommer man inte under den så vi slipper krypa in där och hämta honom.

Jag passade på att städa under tiden.

Jag satte mig också och bokade plats på passen jag vill gå på denna veckan. Nu när vi har smått i huset får jag boka passen efter hur Rassmus är ledig men så fort han är utflugen ska jag boka när Rassmus jobbar istället så får vi hans lediga kvällar ihop hemma.

När han kom hem från shoppingen gav vi oss ut på tur, det såg skönt ut men var ganska kallt. Vi hann inte mer än hem förrän det började regna men vi vände mellan dammen och klostret så vi fick en bra runda idag också.

Rassmus körde till jobbet och jag tog tag i lite av varje innan det var dags för mat och det blev pytt i panna idag och det satt som en smäck 😛.

Lite tv på kvällen tills Rassmus kom hem vid 22,20. Sedan nattinatti 😴.

Rymning

Det var lite stökigt i natt så frukosten blev en timme senare än vanligt och det såklart just en dag när Rassmus börjar tidigt.

Jag körde och tränade direkt efter frukosten och där var lugnt och skönt så det rullade på bra. Jag passade på att handla lite jäst, mjöl och mjölk också.

Jag bytte bara skor när jag kom hem och gav mig ut på promenad i det fina vädret. Först tyckte jag att jag hade för lite på mig för en gångs skull, det brukar alltid vara tvärtom men det blev bra sen när vi fått upp ångan. Ner till klostret blev det idag också.

Jag hann träffa mannen en liten liten stund innan han körde till jobbet.

Jag blandade en deg till Polarkakor och medan den jäste gjorde jag klart min egen bokföring och skickade in momsen för två månader så nu är det lugnt med den saken i två månader om jag vill.

När jag kavlat ut degen och de jäste igen passade jag på att baka lite chocolate chip cookies också, det kan ju aldrig skada 🤗

Lilla killen i sovrummet hade idag för första gången lyckats trilla ur baljan så nu börjar det…. Det var troligtvis bara olycksfall i arbetet men sen när de väl kommer på att de kan rymma är det dags för ett stopp 😃.

Jag kokte lite pasta och värmde lite hemmagjort tomatsås till idag till kvällis men det smakade inte alls 😒.

Lite tv tills mannen kom hem från jobbet vid 22,25. Han fick lite fika i sig innan det var dags att sova.